Ultimele noutati

Programul de functionare a cabanei se realizeaza pe baza rezervarilor anticipate.

OFERTA IARNA 2014
Casa Zmeilor - Partia Ski Dragus:


Click on the slide!

Imagini de la Dragus - cea mai noua locatie din tara pentru desfasurarea de evenimente sportive de iarna.

Click on the slide!

Imagini de la Dragus - cea mai noua locatie din tara pentru desfasurarea de evenimente sportive de iarna.

Click on the slide!

Imagini de la Dragus - cea mai noua locatie din tara pentru desfasurarea de evenimente sportive de iarna.

Click on the slide!

Imagini de la Dragus - cea mai noua locatie din tara pentru desfasurarea de evenimente sportive de iarna.

Click on the slide!

Imagini de la Dragus - cea mai noua locatie din tara pentru desfasurarea de evenimente sportive de iarna.

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

Evenimente

Va propunem o gama larga de activitati turistice, recreative, sportive si distactive.
 
Va asteptam cu drag la Dragus
... va asteptam la Ski !
Bine ati venit la Ski Dragus
cabana.png Partia de la Dragus a functionat optimal in 4 ierni, reusind sa atraga si sa initieze sute de copii si amatori ai sportului alb. Au fost organizate cu success cursuri de ski, initiere in ski si competitii sportive, festivaluri de iarna,  asistate de factori colaboratori si prieteni a-i locatiei noastre: Institutiile de invatamant, Salvamont si Primariile din zona.
Dupa topirea zapezii Casa Zmeilor a realizat un pachet de oferte si activitati de cazare/restaurant si turistice/recreative pentru a deveni la fel de atractiva in toate anotimpurile.

Sintem pregatiti sa organizam party, discoteci, mese organizate, botezuri si chefuri exclusive pentru ospetii nostrii punandu-le la dispozitie intreaga capacitate de cazare si restaurant.

Acum va asteptam sa organizam impreuna:

 • Mese festive
 • Nunti si botezuri de neuitat pana la 80 de persoane
 • Chefuri sau party-uri cu diferite ocazii
 • Tabere si team building
 • Cazari de pana la 26 persoane
 • Inchirierea sau rezervarea exclusiva privata a Pensionului
 • Activitati de cunoasterea zonei, drumetii montane
 • Expeditii montane de creasta, in padurile inconjuratoare
 • Cunoasterea traditiilor locale: cresterea animalelor, ciobanit, cojocarit, fierarit
 • Culegerea capsunilor, afinelor, cartofilor
 • Pescuit de pastrav
 • ffotbal, badminton, boggia,golf pe partia de ski
 • Organizarea jocurilor de cabana:  sah, remi, table etc.
 • Cursuri de gastronomie in aer liber, in special barbeque si pregatirea salatelor
 • Orientare turistica, ghid montan, initieri in cunoastrea florei si faunei montane
 • Gazduiri de grupuri: fan atv, enduro sau motocross pe trasee speciale
 • NOU de la 1 mai 2014, Aventura Parc Dragus la 250 mtr (tiroliana, escaladare, mini-golf, tir cu arcul etc)

Primavara cu alai de flori si cantec de pasarele ne imbratisaza cu raze plapande de soare si ne invita pe carari de munte, unde ne putem regasi linistea, speranta, optimismul, odihna si buna dispozitie. Pentru a ne rasfata in frumosul naturii,  Pensiunea Casa Zmeilor de la Partia de ski Dragus va ofera gazduiere, masa, activitati atractive si variate care sa va rupa de vartejul cotidianului si sa va redea tonusul firesc al vietii. De asemenea puteti beneficia de reculegere la Izvorul Parintelui Arsenie (60mtr) recunoscut pentru puterile tamaduitoare ale acestei ape, precum si posibilitatea de a participa la slujbele Manastirii Brancoveanu.

Restaurantul finalizat inca de la Craciun poate gazdui peste 70 de personae in sala de mese si peste 80 pe terasa! Aici se pot servi mancaruri traditionale cit si internationale sau vinatoresti. Barul casei ne ofera de la vinul nobil al casei pana la limonada Zmeilor, inclusiv, weissbier, russ, cuba libre, coctailuri si mixturi doar de Zmei stiute!

Asezare geografica: Tara Fagarasului este considerata a doua zona etno-geografica cuprinsa intre Olt si Muntii Fagaras. Se prezinta ca un ses lung de aproximativ 65 km si lat de 5-18 km ce se intinde de la Turnu Rosu, spre rasarit, pana in Muntii Persani.  Zona a fost numita Tara Fagarasului, datorita cetatii medievale ridicata in orasul Fagaras si a Muntilor Fagaras ce stau de straja de veacuri.

Impresia pe care o lasa zona este puternica. Dinspre munte, spre ses, este brazdata de numeroase vai a caror nume sunt imprumutate de la satele asezate perechi, unul in susul, altul in josul apelor.

Din orasul Fagaras, sunt 25 de km pana la Dragus (declarat cel mai frumos sat in 2013) - sat mare, cu strazi pietruite sau asfaltate si case semete, multe cu etaj, toate cu porti inalte si solide. Ce trebuie sa vezi si sa afli despre satul Dragus: Chiar mai interesanti decat casele in care traiesc, sunt oamenii de aici. Cel mai de seama, in zilele noastre, este mesterul cojocar Dumitru Sofonea, unul dintre cei mai mari pastratori ai traditiei acestui mestesug din Romania, declarat si Tezaur Uman Viu de UNESCO in 2012. Trebuie sa ajungi sa-l cunosti si sa-l vezi la lucru, in atelierul in care isi coase bunditele, “cheptarele infundate”, ,,cheptarutele”, cojoacele ,,ciobanesti” si cate altele.

Celebritate din trecut, cu care se mandreste Dragusul si care s-a nascut aici, mai bine de 100 de ani in urma, este Ion Codru Dragusanu (1818 - 1884), scriitor si calator prin tarile Europei.

E bine sa te intrebi si sa stii de ce din 1929 pana in 1933, Dragusul a fost ales obiectul unei vaste campani de cercetare sociologice, condusa de Dimitrie Gusti, parintele Scolii Sociologice Romanesti, probabil pentru ca a trezit interesul acestori sociologi asa cum trezim noi Draguseni de azi, curiozitatea voastra de a ne cunoaste la noi acasa: pe Partia de Ski “Motul Dragusului - la Cabana Casa Zmeilor” a povestilor din copilarie traite in zilele noastre!

Ei tocmai in aceasta zona ancestrala am construit “Casa Zmeilor / Drachen Haus “ inspirat dupa numele de Drachendorf (satul Zmeilor) nume dat localitatii Dragus in Harta Iosefină a Transilvaniei, 1769-1773 si pirtia de schi “Motul Dragusului” dupa denumirea geografica a zonei. (vezi Wikipedia, Drachendorf Transilvania)

Obiectivul se adreseaza tuturor persoanelor indiferent de varsta, amatoare de sporturi de iarna, drumetiilor montane si in natura, gastronomie traditionala, imbinarilor rustice cu concepte mondene care sa relaxeze intr-un cadru rustic, in armonie cu natura inconjuratoare din inima Muntilor Fagarasului.